Over ons

Zo-Puur babyspa en groepspraktijk Zo-Even is een project van Haalterts ondernemerskoppel Kevin Kiekens & Stephanie Wauters. Kevin is leerkracht lager onderwijs en heeft in Haaltert Educanim Leerstudio, een praktijk voor bijlessen en rekentherapie. Stephanie is actief als online coach waarbij ze mensen begeleidt naar meer life-work balance. Maar ook zij heeft een hart voor kinderen en werkte in het verleden als opvoedster en leerkracht.

Het idee voor een groepspraktijk was er al even. Vanuit Educanim Leerstudio merkten ze dat er een nood was om onze doelgroep nog verder te ondersteunen, maar dat er in de buurt niet echt een antwoord was op die ondersteuningsnood.

En dan was er de babyspa. Dat zaadje werd geplant nadat ze met hun zoontje Finn zelf een bezoek brachten aan een babyspa. Ze genoten van het rustmoment dat het hen bood & wilden dit zelf voor andere ouders ook creëren.

Toen ze het pand in de Haaltertse Stationsstraat bezochten, vielen alle puzzelstukken samen en besloten ze samen een nieuwe stap te zetten in hun ondernemersreis.

Foto door Sophiesticated Photography

Zo lief. Zo klein. Zo schattig. Zo-Puur.

Het team

Stephanie

Oprichter Plan S, Zo-Puur & Zo-Even

Verantwoordelijke Zo-Puur babyspa

Favoriete Zo-Puur moment:

’s Nachts borstvoeding geven, Finn rustig voelen slapen & Kevin die dicht bij mij komt liggen.

Zo-Even genoot ik van een lekker kopje koffie.

Foto door Sophiesticated Photography

Kevin

Oprichter Educanim leerstudio, EduArt Gallery, Zo-Puur & Zo-Even

Verantwoordelijke Zo-Even groepspraktijk

Favoriete Zo-Puur moment:

Het luidop lachen van Finn met de gekke bekken van papa. 

Zo-Even heb ik genoten van de eerste zonnestralen. 

Foto door Sophiesticated Photography

Finn

Verantwoordelijk voor uittesten van speeltjes, producten,…

Favoriete Zo-Puur moment:

Knuffelen met mama en papa.

Zo-Even genoot ik van een zalig plonsje en een relaxerende massage.

Foto door Viviane B.

De locatie

Zo-Puur babyspa is gelegen in de Stationsstraat 153. Een pand met een mooie geschiedenis. Het dateert uit 1927 met als originele bewoners Madame Zoë en meneer Lauwerijs. De naam van onze groepspraktijk, Zo-Even, is een knipoog naar deze originele bewoners. Madame Zoë was trouwens een gekend figuur in Haaltert vermits ze vroedvrouw en waarzegster was.

Later ging het pand naar Gabriella en Maurits Ghijsels, hoofdonderwijzer van Kerksken die het pand na lieten aan hun kinderen. Hun zoon Paul woonde daar tot aan zijn overlijden. Hij was een journalist die vooral bekend was van het reisprogramma “Van pool tot evenaar”.

Daarna besloten Maja en haar man Johan het pand te restaureren. Iets wat ze met veel liefde en precisie deden. Het pand behield zijn charmes en werd klaargestoomd om opnieuw deel te zijn van de Haaltertse gemeenschap.

Met Zo-Puur babyspa en groepspraktijk Zo-Even keert het pand terug naar zijn oorspronkelijke roots, nl. een huis waar het jonge leven centraal staat.

In de media

Het Nieuwsblad - 13/04/2023
HLN - 13/04/2023

Jaarlijks verlof tot 30/07

5% korting tot 30/07

Gebruik de code 'ZEN5' en reserveer voor 30/07